Eljött az ideje, hogy másképp gondolj a költöztetésre...

ITT minden infót megtalálsz a költözésedről

Minden költöztetés egyedi. Ahhoz, hogy a költözésed a legkedvezőbb áron tudjuk nyújtani, adunk egy kis segítséget Neked.
Ha az alábbi néhány ponton végig szaladsz, teljesen kimaxolhatod a “felköltöztet élményt”. Ráadásul ezzel a pár perces olvasmánnyal rengeteg pénzt és időt meg tudsz majd spórolni.
A képlet egyszerű, ha gyorsan végzünk, akkor kevesebb óradíjat fogunk számlázni a költözés végén.
Szóval most ahhoz adunk Neked kulcsot, hogy hogyan tudod úgy megrövidíteni a költöztető céget, hogy hálás lesz érte.

Készülj fel a saját költöztetésedből

A fontos eseményekre Te is mindig fel szoktál készülni, ugye? A költöztetés van ilyen fontos?

Egy vizsga, egy találkozó, vagy csak egy péntek esti kiruccanás a városba, de még az olyan mindennapos dolgok, mint az ebéd elkészítése is előkészületet igényel. Miért is lenne másképp ez akkor, amikor a költözésed megrendeléséről van szó?

A zöld költöztető autó

felköltöztet tipp: a felkoltoztet.hu aloldalainak alján találsz egy online naptárat. Itt egy pillanat alatt leellenőrizheted, hogy mikor vannak szabad időpontok, sőt akár azonnal be is foglalhatsz egyet magadnak, nehogy lemaradj róla.)

 • Miután a kötelező bemutatkozásokon túlestél, mindig kezd azzal, hogy mikor szeretnél költözni.

Ezzel rengeteg időt tudsz megspórolni magadnak. Ha nincs a számodra megfelelő időpontban szabad kapacitás, akkor az egyből ki fog derülni és el tudtok kezdeni valamilyen megoldást keresni.

 • Honnan-hová költözöl?

Budapesti költöztető cégként, akkor tudunk igazán versenyképes ajánlatot adni, ha a kiindulási cím vagy/és a célállomás Budapesten vagy annak vonzáskörzetében van. Többek között ezért is fontos, hogy már az elején tisztázzuk a címeket.

Ezen kívül a pontos címek megléte, azért is fontos, mert akkor tudunk már számolni az emeletekkel, a parkolási lehetőségekkel, az esetleges behajtási engedélyekkel és a városi forgalom sajátosságaival.

A címek után jöhetnek a részletek. A költözés teljes időtartama olyan apróságokon múlik, hogy hányadik emeleten laksz most és hányadik emeletre fogsz költözni. Ha a költözés során tudjuk használni a liftet, az nyilván gyorsítja a mi munkánkat is, de számolj azzal is, hogy nem biztos, hogy minden bútor be fog férni.

felköltöztet tipp: Telefonos egyeztetés során nyugodtan beszélj egy kicsit magadról, a lakásról. A korábbi költözések során szerzett tapasztalataink alapján nagyon sok mindenre tudunk következtetni abból, hogy hány szobás lakásod van vagy vannak-e gyerekeid.

Például, ha tudjuk, hogy a családban van egy haladó akvarista, akkor bőven készülünk csomagolóanyagokkal és szállító hevederekkel, ha pedig nagyon szereted az új könyvek illatát, akkor tudjuk, hogy sok könyves dobozzal fogunk találkozni.

 • Milyen bútoraid vannak?
  Tudnunk kell, hogy milyen bútorokra számíthatunk ahhoz, hogy jobban fel tudjunk készülni a költöztetésükre. Ha inkább a régebbi stílusú berendezési tárgyakat kedveled, akkor buborékos fóliával és különleges csomagolóanyagokkal készülünk majd, ha inkább az IKEA dizájnt kedveled, akkor szerszámokat viszünk.

  A szállításra előkészítéshez szükséges kisebb szerelési munkákat díjmentesen végezzük, ha bútorokat kell szét- és összeszerelni, akkor annak külön díja lehet.

  Ha egy szekrényt, kanapét vagy valamilyen egyedi berendezési tárgyat helyszűke vagy a súlya miatt nem, vagy csak nehézkesen tudunk mozgatni, akkor arról is tudnunk kell. A költöztetés árát is befolyásolhatja, de a felkészülés és az eszközigény felmérése során ez nagyon fontos lehet.

felköltöztet tipp: Mielőtt megrendeled a költözést menj végig a lakásban és vedd számba a költöztetendő bútorokat, berendezési tárgyakat (szekrények, polcok, hűtők, mosógép, falra szerelt bútorok). Nézz be mindenhová, ne felejtsd ki a pincét, a padlást, a garázst és a közös tárolókat sem. 

Ha vannak olyan dolgok, amiket nem szeretnél magaddal vinni, de a régi helyen sem maradhat, akkor gondolkozz el, egy költözés előtti lomtalanításon. Mi szívesen segítünk ebben is.

• Hány dobozba, zsákba fognak beleférni a személyes ingóságaid?
Ha nincs elég tapasztalatod, akkor ezt lesz a legnehezebb megbecsülni, pedig az egyik legfontosabb kérdés. Ezért segítünk egy kicsit.

 1. Egy átlagos lakótelepi konyhát, legalább 3-5 dobozba lehet becsomagolni.
 2. Egy közepes dobozba (a könyvek méretétől függően) 8-12 könyvet lehet csomagolni.
 3. Egy gyakori méretű két ajtós szekrény, legalább 3-4 nagy (120 L „sittes) zsáknyi ruhát tud elnyelni.

felköltöztet tipp: Legalább két féle méretű dobozt (egy kisebb és egy nagyobb) és extra erős („sittes”) zsákokat használj a csomagoláshoz. A kisebb méretű dobozokba a könyveket és a gondosan becsomagolt törékeny tárgyakat pakold, a nagyobb méretű dobozba pedig mehetnek a könnyebb dolgok, a gyerekjátékok stb.  

Ha nem kifejezetten (barkács- és bútoráruházakban kapható) költöztető dobozokat használsz a csomagoláshoz, akkor 3 dologra figyelj:

 • A doboz erős, legalább 2-3 rétegű, sérülésektől, szakadástól mentes legyen!
 • közel azonos méretű vagy könnyen egymásra halmozható dobozokat használj!
 • Ázott, szennyezett vagy vegyszeres dobozokat, a saját egészséged érdekében ne használj a költözésedhez.

Segítünk megtervezni a költözésed.

KERESS BENNÜNKET TELEFONON.

Ha a fenti segédlet alapján még lennének kérdéseid vagy a költözésed egyes részletei különleges felkészülést igényelnek, akkor hívj fel bennünket vagy írj nekünk egy üzenetet, akár Messengeren. Mi mindenben a segítségedre leszünk. 

Akár ingyenes személyes felmérést is biztosíthatunk, hogy minden rendben menjen a költözésed napján. 

Foglalj költözés időpontot online naptárunkban

A fentiek alapján úgy érzed, hogy mindent infót megadtunk Neked a megrendeléshez, akkor használd online foglalási rendszerünket és egy perc alatt lefoglalhatod a költözéshez tökéletes időpontot.

A naptár használata egyszerű. Válaszd ki a „KÖLTÖZTETÉS” szolgáltatást és húzd át a megfelelő időpontra.

Ezután add meg az adataidat és a költözés részleteit. Ha mindent kitöltöttél véglegesítsd a foglalásod. Ezt követően a rendszer befoglal Neked 3 órát a költözésedre és értesít bennünket a költözési igényedről.

Ha a beírt infókon túl, további kérdésünk lenne, akkor felvesszük Veled a kapcsolatot és beállítjuk a foglaláshoz az általunk becsült szükséges költözési időt.

Ekkor lesz a foglalásból megrendelés, amiről külön értesítést kapsz majd e-mailon.

felköltöztet tipp: Online naptárunk a nap 24 órájában rendelkezésedre áll, de azt mindenképp vedd figyelembe, hogy az csak a visszaigazoló e-mail megküldését követően tudjuk megrendelésként kezelni. Ügyfélszolgálatunk a hét minden napján 6:30 és 20:00 óra között érhető el, a foglalások jóváhagyása is ekkor történik.

A költözés előtt

Minél jobban felkészülsz a költözésedre, annál gördülékenyebb lesz a kivitelezés is. A költözés nem csak a költözés napjáról szól. Sok egyéb dologra érdemes odafigyelni előtte és utána is.

Ehhez készítettünk számodra egy segédletet, amivel gyerekjáték lesz a költözések körüli tennivalók nyomon követése.

A költöztetés reggelén

Indulás előtt, a megrendelésed alapján ellenőrizzük a szükséges eszközök, csomagoló- és rögzítőanyagok meglétét az autónkon és elindulunk az általad megadott címre. Érkezéskor keresni fogunk a megadott telefonszámodon.

 • ·       Állíts össze egy csomagot, néhány váltás ruhával, iratokkal, alapvető gyógyszerekkel, esetleg szerszámokkal. Ha a költözést tőlünk rendeled meg, akkor készpénzzel nem kell feleslegesen bajlódnod, ugyanis a sofőrnél tudsz bankkártyával is fizetni.
 • Zárd le az utolsó dobozokat, kösd ki és engedd le a mosógépet. A hűtőszekrényt húzd ki és pakolj ki belőle egy thermo ládába vagy hűtőtáskába. Szereld le a karnist, a csillárokat, a polcokat és a képeket a falról.
 • Ha van rá mód, akkor foglalj nekünk egy parkolóhelyet, minél közelebb a bejárathoz. Ha jó helyen tudunk megállni, azzal akár egy órát is megspórolhatunk Neked és magunknak is.
 • Ha a teherlift vagy egy hátsó bejárat használatához szükség van a gondnok, házfelügyelő, recepciós vagy biztonsági őr közbenjárására, akkor már előre egyeztess vele, hogy érkezni fogunk. Rengeteg idő tud elmenni a kulcsok keresgélésével.

Így zajlik majd a költöztetés

Ha megérkeztünk a megadott címre, akkor telefonon fogunk keresni. Az autónkat egyedi megjelenésével könnyedén megismered majd.

Érkezés után a kollégáink gyorsan körbejárják Veled a lakást, felmérik a szállítandó, költöztetendő tételeket. Ha valamilyen észrevételük, javaslatuk van, akkor azt azonnal megosztják Veled, hogy a költözés közben az már ne okozzon fennakadást.

A sofőr jellemzően az autónál, az autón fog rakodni. Biztonságosan rögzíti a szállítandó tételeket, miközben vigyáz a már autón lévő ingóságokra. Amennyiben olyan szállítandó bútor, berendezési tárgyat mozgatnak a kollégák, ahol az Ő segítségére is szükség lehet, akkor az autót biztonságosan lezárja, esetleg megkér Téged, hogy addig valaki maradjon az autónál.

A költöztető kollégák minden fizikai, rakodási munkát elvégeznek, ami a költöztetéshez kapcsolódik. A lépcsőn fel- és lehordás, az esetleges ún. távhordás a bútorok és berendezési tárgyak mozgatása természetesen mind benne vannak az árban.

A kisebb szerelési munkákra (például egy kanapé szét- és összeszerelése vagy egy tükrös, üveges szekrény ajtajainak leszerelése) fel vagyunk készülve, de egy teljes szekrény szét- és összeszerelését a legtöbb esetben, csak akkor tudjuk vállalni, ha azt a fent leírtak szerint előre leegyeztettük.

Ennek leginkább az az oka, hogy a szakszerű bútorszerelés időt, szakértelmet és megfelelő szerszámokat kíván.

Az idő azért fontos tényező, mert egy nap több helyre is várnak bennünket. Ha egy előre nem egyeztett munkát elvállalunk, akkor a következő címünkre csak késve tudunk kiállni. Te se szeretnél mások miatt órákat várni ránk.

A szakértelmet és a szerszámokat nem kell magyaráznunk. A bútorszerelést gyakorlott kollégák, professzionális szerszámokkal végzik. Az emberi- és eszközerőforrásainkat a megrendelések alapján osztjuk el optimálisan, figyelembe véve a kollégáink pihenőidejét és egyéb elfoglaltságaikat.

Amikor kiürítettük a lakást, akkor még egyszer körbejárjuk Veled az összes szobát. Ha Te is azt mondod, akkor elindulunk az új lakásba. Természetesen, ha ezt megrendeléskor leegyeztettük, akkor akár köztes címeket is beiktathatunk, sőt budaörsi raktárunkban lehetőséged van rövid- vagy hosszabb ideig raktároztatni az ingóságaid.

AZ ÚJ LAKÁSBAN

Amikor megérkezünk az új lakáshoz, akkor -akár Veled együtt is- ellenőrizzük, hogy szállítás közben nem mozdult-e el valami a raktérben. Természetesen, ha valami megsérül, – bár ez nem igazán szokott előfordulni – akkor azonnal értesítünk róla.

Ezt követően a sofőr előkészíti az átszállított tételeket a felhordásra, amíg a kollégáink felmérik a szállítási útvonalat és a lakás adottságait.

A bepakolásnál mindent oda teszünk, ahová Te szeretnéd, tehát nem csak felhordjuk a bútorokat, hanem be is rendezzük a lakást, ha már pontosan tudod, hogy mit hová szeretnél tenni.

Ha az új lakásban van olyan bútor vagy berendezési tárgy, amire már nincs szükséged, akkor azt szívesen levisszük a tárolóba vagy olyan helyre a házban, ahol nem lesz útban, de elszállítani, csak akkor tudjuk, ha ezt korábban leegyeztettük. Ennek a lomtalanítandó tételek mennyiségétől és milyenségétől függően további költségei lehetnek.

A KÖLTÖZTETÉS UTÁN

Ha végeztünk a költöztetéssel, akkor még nem hagyunk azonnal magadra. Egyik kollégánk, körbejár Veled a lakásban, hogy ellenőrizhessétek, hogy minden épségben és a Te kéréseidnek megfelelően van elhelyezve.

Amennyiben mindent rendben találtatok, a megrendelés során egyeztettek vagy a nyilvános árlistánk alapján megtörténik az elszámolás. Ha valamit nem értesz, vagy nem értesz vele egyet, akkor nyugodtan kérdezz vissza. A mi költöztetés áraink nem tartalmaznak trükkös meglepetés tételeket, így nagyon szívesen átbeszéljük Veled a végösszeget.

A munka végeztével kollégánk számlát állít ki. Bármikor beszélsz velünk, bárhol olvasol az árainkról, mindenhol bruttó (alanyi adómentes, 0% ÁFA tartalommal) árakról beszélünk.

A költöztetésről szóló számla végösszegét rendezheted készpénzben és a kollégánknál lévő terminál segítségével bankkártyával is, az átutalásos fizetési lehetőséget, viszont csak keretszerződött partnereink számára tudjuk biztosítani.

felköltöztet tipp: Ha túl vagy a kicsomagoláson, akkor ne feledkezz meg a költözés hivatalos részéről sem. A közművek, TV és internet előfizetéseken túl, még nagyon sok helyen be kell jelentened a lakcímváltozást (pl.: bankok, mobilszolgáltató, munkahely, iskola, óvoda, stb). Amíg nem intéztél el mindent, addig rendelhetsz a Postától „Utánküldés” szolgáltatást, így biztosan nem maradsz le egyetlen levélről sem.

Ha még bútorra van szükséged - TEHERTAXI

A költözésed után is számíthatsz ránk. Ha új bútorokat vagy háztartási gépeket szeretnél beszerezni, akkor ne felejtsd el, hogy most már van saját szállítód. A legtöbb esetben gyorsabban, rugalmasabban és kedvezőbb feltételeket tudunk biztosítani az áruházi kiszállítóknál.
Sőt! A lapra szerelt bútoraidat a kiszállítást követően, akár össze is tudjuk szerelni.

HA SZERETNÉL MÁSNAK KÖLTÖZTETŐt AJÁNLANI

Abban biztos lehetsz, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy a költözésed után jó szívvel ajánlj tovább bennünket a barátaidnak, ismerőseidnek. Ezt pedig többféleképpen meg tudod tenni.

 • Ha közvetlenül szeretnél ajánlani bennünket, akkor egyszerűen csak add meg az elérhetőségeinket annak, akinek szüksége van a szolgáltatásainkra. Mi legalább annyira magas szinten fogjuk kiszolgálni Őt, mint ahogy Téged költöztettünk.
 • Ha szeretnéd, hogy az ismerőseid tudják, hogy velünk költöztél, akkor a költöztetés során csinálj egy képet az autónkról vagy magadról az autónkkal a háttérben (tényleg nagyon jól néz ki a kocsink) és oszd meg ahol csak szeretnéd. Ne felejtsd el használni a #felkoltoztet #koltoztetes #removalsday hashtag-eket.
 • Mond el mindenkinek, hogy mennyire jó költöztetők vagyunk. (Persze csak akkor, ha Te is így gondolod.) Oszd meg a költöztetéseddel kapcsolatos véleményed, az élményeid Facebook vagy/és a Google közösségével. Nagyon büszkék vagyunk Ügyfeleink értékelésére és mindig feldobja a napunkat egy-egy 5 csillagos visszajelzés.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Küldhetsz nekünk üzenetet a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, vagy az oldal jobb sarkában lévő Messenger ikonra kattintva.
Kövesd Facebook és Instagram oldalainkat YouTube csatornánkat és ismerj meg bennünket jobban. 

VÁLASSZ IDŐPONTOT

*/